• 72 42 02 77 / 482 12 690 / 482 12 691
  • post@oppdalbygdealmenning.no

Nyhetsarkiv

Nylig publiserte

17 aug 2018
blog

Informasjon fra Snøhetta Villreinutvalg

Villreinutvalget i Snøhetta informerer villreinjegere og rettighetshavere:

Se også Snøhetta villreinutvalg sin hjemmeside: https://villreinutvalg.no/

I år vil det ikke bli noen reinstelefon som blir oppdatert hver dag, villreinutvalget skal forsøke og få delt informasjonen på facebooksiden "Snøhetta villreinområde" hver dag. Facebook siden er direkte koblet opp mot hjemmesiden.

For jegere som har tillatelse til å jakte i skytefeltet på Dovre hvor forsvaret rydder og tilbakefører veiene til naturen, finner dere opplysninger om dette på¨forsvarsbygg" sine nettsider. På høyresiden på denne siden finner dere ferdselrestriksjonene som gjelder i reinsjakta.

Villreinjegere kan benytte sykkel på setervegen over Vålåsjøhø på Dovrefjell under reinsjakta, dette etter vedtak fra Dovrefjell nasjonalparkstyre.

Snøhetta villreinutvalg vil også informere alle jegere i vårt område om at vi oppfordrer til å skyte dyr med GPS-sender. Skyter du et dyr med GPS sender skal du kontakte din rettighetshaver/oppsyn, snarest mulig. Du kan velge å ta dyret på ditt eget villreinkort, eller du kan velge å ta dette som et "bonusdyr." Det er kun jegere med gyldig villreinkort på Snøhetta som kan jakte på dyrene med GPS-sender, og man må selv ha et villreinkort som det ikke er felt dyr på for å skyte disse.

Har du f.eks et kluftbukk-kort og du skyter ei simle med GPS-sender, får du kjøttet av denne(vederlagsfritt), så fremt du leverer inn GPS-senderen, tar CWD-prøve av dyret, og leverer inn kjeven, du kan senere fortsette jakten på kluftbukk-kortet.  Har du ikke CWD-prøvesett med deg MÅ du ta med deg hode ned for prøvetaking. (Dette gjelder jegere med kalvekort, som ikke har fått CWD-prøvesett, og jegere som allerede har felt sitt voksne dyr, men som fortsatt har kalv igjen, men som ikke har prøvetakignsutstyr)

I en eventuell kontrollsituasjon med jaktoppsynet, vil det være GPS senderen som vil være det som viser at du evt. ikke har skutt et ulovlig dyr.

Evt. nye prøvesett kan du få med oppsynet. eller rettighetshavere som har ekstra prøvesett. (Lesja, Dovre, Nesset, Sunndal fjellstyre og Oppdal bygdeallmenning.

Ved spørsmål, kontakt din rettighetshaver eller sekretæren til villreinutvalget Bjørn Sæther på 41 45 96 47. (ofte uten dekning under jakta)

Ellers minner vi på at det er prøvetakingsplikt av all villrein over 1 år, samt obligatorisk rapportering via settogskutt.no

Det er også i år som i fjor, innlevering av ALLE kjever, Husk også å levere fra dere villreinkortene til deres rettighetshaver etter jakta, uavhengig om du har skutt dyr eller ikke.

Med dette ønsker vi alle villreinvenner rundt Snøhetta villreinområde lykke til med jakten :-) og så håper vi alle på en god og rolig villreinjakt, hvor jegere tar hensyn til hverandre.

Med beste hilsen

Hele styret i Snøhetta villreinområde.

Lest 1386 ganger
Mer i denne kategorien

Søk i arkivet

Blog kalender

« Oktober 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Oppdal Bygdealmenning

Oppdal Bygdealmenning er med sine 1161 km2 en av landets største bygdeallmenninger. Så godt som alt areal ligger ovenfor skoggrensa.

Oppdal Bygdealmenning har tre ansatte. Kontoret ligger i Inge Krokanns vei 11 i Oppdal sentrum (100 meter sør for Rådhuset).

Komme i kontakt med oss

Inge Krokanns veg 11, 7340 OPPDAL

72 42 02 77 / 482 12 691 / 482 12 690

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.