• 72 42 02 77 / 482 12 690 / 482 12 691
  • post@oppdalbygdealmenning.no

Hytteutleie

Hytteutleie

Oppdal Bygdealmenning har fire hytter for utleie, ved Orkelsjøen, Vesle Orkelsjø, Unndalsvatnet og ei i Åmotsdalen.
Sengetrekk/lakenpose må medbringes. Hyttene har vedfyring og gasskokeapparat, og er fullt utstyrt med kokeutstyr/kjøkkentøy.

Hvordan leier du hytte?
Hytteutleie administreres fra allmenningskontoret, ta kontakt på epost eller tlf 72 42 02 77.

NB! Orkelsjøhytta og Unndalshytta bookes på Inatur.no

Orkelsjøhytta

OrkelsjøhyttaHytta har 3 soverom med tilsammen 8 sengeplasser, og ligger ved nordenden av Orkelsjøen, avstand fra Oppdal sentrum 21 kilometer. Området har mange muligheter for friluftsliv, som fotturer, fiske med mer. I sommerhalvåret er det bilvei helt fram. Robåt er inkludert i hytteleie. Redningsvester må medbringes. Fiske med garn er tillatt for leietakere i perioden 15. juli til og med 31. august, dersom fiskekort er løst. Garn må i såfall medbringes (Minste tillatte maskevidde 35 millimeter). Hunder som tas med inn skal være i hundeburet på vaskerommet. I Orkelsjøen er det Ørret og noe Ørekyte.

Booking, Orkelsjøhytta

Unndalshytta

Hytta består av to avdelinger med fire sengeplasser i hver. Avdelingene leies ut separat. Hytta ligger ved nordenden av Unndalsvatnet, avstand fra Oppdal sentrum 30 kilometer. I sommerhalvåret er det bilvei helt fram. Båt er inkludert i hytteleie. Redningsvester må medbringes. Det er tillatt å benytte motor på vatnet, motor må i såfall medbringes.

I Unndalsvatnet finnes det ørret, samt litt harr og ørekyte. Ørreten kan bli flere kilo. Fiske med garn er tillatt for leietakere i perioden 15. juli til og med 31. august, dersom fiskekort er låst. Garn må i såfall medbringes (Minste tillatte maskevidde 35 millimeter).

Booking Unndalshytta

Vesle Orkelsjøhytta

Vesle OrkelsjøhyttaHytta har 4 (5) sengeplasser, og ligger ved sørenden av Vesle Orkelsjø. Avstand fra Oppdal sentrum til Vesle Orkelsjø¸ ca 30 kilometer. I sommerhalvåret er det bilvei til nordenden av Vesle Orkelsjø, der allmenningens båt ligger. Robåt er inkludert i hytteleie. Redningsvester må medbringes.

Vesle Orkelsjø¸er et godt fiskevatn, med Ørret som eneste art. Det er ikke uvanlig å få fisk opp mot 1,5 kilo. Fiske med garn er tillatt for leietakere i perioden 15. juli til og med 31. august, dersom fiskekort er løst. Garn må i så fall medbringes (Minste tillatte maskevidde 35 millimeter).

Leie vesle Orkelsjøhytta

Jervbua

Hytta ligger ved Urdvassbekkens utløp i Åmotselva. Letteste adkomst er fra skiferbruddene i Drivdalen (Ca 4 timer å gå) eller fra Snøheim i Hjerkinn Skytefelt (Ca 5 timer å gå).

Hytta har fire sengeplasser. Det er gode muligheter for fiske i Åmotselva (fiskerik, normal størrelse på ørreten opp til en halv kilo) samt i flere større og mindre vatn i området.

Leie Jervbua

Oppdal Bygdealmenning

Oppdal Bygdealmenning er med sine 1161 km2 en av landets største bygdeallmenninger. Så godt som alt areal ligger ovenfor skoggrensa.

Oppdal Bygdealmenning har tre ansatte. Kontoret ligger i Inge Krokanns vei 11 i Oppdal sentrum (100 meter sør for Rådhuset).

Komme i kontakt med oss

Inge Krokanns veg 11, 7340 OPPDAL

72 40 02 77 / 482 12 691 / 482 12 690

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.