• 72 42 02 77 / 481 77 859 / 482 12 691
  • post@oppdalbygdealmenning.no

Hytteutleie

Hytteutleie

Oppdal Bygdealmenning har fire hytter for utleie, ved Orkelsjøen, Vesle Orkelsjø, Unndalsvatnet og ei i Åmotsdalen.
Sengetrekk/lakenpose må medbringes. Hyttene har vedfyring og gasskokeapparat, og er fullt utstyrt med kokeutstyr/kjøkkentøy.

Hvordan leier du hytte?
Hytteutleie administreres fra allmenningskontoret, ta kontakt på epost eller tlf 72 42 02 77.

NB! Orkelsjøhytta og Unndalshytta bookes på Inatur.no

Orkelsjøhytta

OrkelsjøhyttaHytta har 3 soverom med tilsammen 8 sengeplasser, og ligger ved nordenden av Orkelsjøen, avstand fra Oppdal sentrum 21 kilometer. Området har mange muligheter for friluftsliv, som fotturer, fiske med mer.  I sommerhalvåret er det bilvei helt fram. Robåt er inkludert i hytteleie. Redningsvester må medbringes. Fiske med garn er tillatt for leietakere i perioden 15. juli til og med 31. august, dersom fiskekort er løst. Garn må i såfall medbringes (Minste tillatte maskevidde 35 millimeter). Hunder som tas med inn skal være i hundeburet på vaskerommet. I Orkelsjøen er det Ørret og noe Ørekyte.

 

Unndalshytta

Hytta består av to avdelinger med fire sengeplasser i hver. Avdelingene leies ut separat. Hytta ligger ved nordenden av Unndalsvatnet, avstand fra Oppdal sentrum 30 kilometer. I sommerhalvåret er det bilvei helt fram. Båt er inkludert i hytteleie. Redningsvester må medbringes. Det er tillatt å benytte motor på vatnet, motor må i såfall medbringes.

I Unndalsvatnet finnes det ørret, samt litt harr og ørekyte. Ørreten kan bli flere kilo. Fiske med garn er tillatt for leietakere i perioden 15. juli til og med 31. august, dersom fiskekort er låst. Garn må i såfall medbringes (Minste tillatte maskevidde 35 millimeter).

Vesle Orkelsjøhytta

Vesle OrkelsjøhyttaHytta har 4 (5) sengeplasser, og ligger ved sørenden av Vesle Orkelsjø.  Avstand fra Oppdal sentrum til Vesle Orkelsjø¸ ca 30 kilometer. I sommerhalvåret er det bilvei til nordenden av Vesle Orkelsjø, der allmenningens båt ligger. Robåt er inkludert i hytteleie. Redningsvester må medbringes.

Vesle Orkelsjø¸er et godt fiskevatn, med Ørret som eneste art. Det er ikke uvanlig å få fisk opp mot 1,5 kilo. Fiske med garn er tillatt for leietakere i perioden 15. juli til og med 31. august, dersom fiskekort er løst. Garn må i så fall medbringes (Minste tillatte maskevidde 35 millimeter).

Jervbua

Hytta ligger ved Urdvassbekkens utløp i Åmotselva. Letteste adkomst er fra skiferbruddene i Drivdalen (Ca 4 timer å gå) eller fra Snøheim i Hjerkinn Skytefelt (Ca 5 timer å gå).

Hytta har fire sengeplasser. Det er gode muligheter for fiske i Åmotselva (fiskerik, normal størrelse på ørreten opp til en halv kilo) samt i flere større og mindre vatn i området.

Oppdal Bygdealmenning

Oppdal Bygdealmenning er med sine 1161 km2 en av landets største bygdeallmenninger. Så godt som alt areal ligger ovenfor skoggrensa.

Oppdal Bygdealmenning har tre ansatte. Kontoret ligger i Inge Krokanns vei 11 i Oppdal sentrum (100 meter sør for Rådhuset).